Текущи Събития

“КОГАТО КАРТИНИТЕ ПЛАЧАТ”- Благотворителна разпродажба на картини

С цел спазване на всички противоепидемични изисквания, имате възможността да посетите Ателието на
20.11.2020г. (петък) от 16,00 ч.- 20,00 ч.
21. 11. 2020г. (събота) от 11,00 ч.- 17,00
22. 11.2020г. ( неделя) от 11,00 ч.- 17,00
адрес: ул. “Ген. Паренсов” 30, Център Ателие “Н. Шмиргела”

Facebook Event Link

********************

Минали Събития

Благотворителна разпродажба на картини в помощ на Кристина Недялкова, на 13 години

Първата ми среща с Криси беше под връх Мусала. Баща ѝ я носеше на гръб. Тя сияеше. И сълзите ми потекоха неудържимо. Топлината и обичта, които излъчваше, ме накараха да oсъзная, че има съдба, в която волята на силния дух е въпреки огромните трудности, болка и ежедневни препятствия, въпреки това да си различен, въпреки невъзможността да тичаш с другите деца, да станеш… Учител за всички около теб в училището, наречено живот.

В срещите си с Криси някак неусетно се смиряваш, защото егото ни не би могло да се справи с онова, през което тя е преминала и ѝ се случва ежедневно. Ставаш по-добър, защото любовта буквално струи от очите ѝ, а в нашето обезумяло ежедневие ние дори не поглеждаме себе си.

И когато тя те успокоява, че „всичко ще бъде наред“, разбираш колко грешна може да е ценностната ни система. Странно благословен си да научиш от нея най-важния урок: колко безценен и прекрасен е този ни живот, „тук и сега“, и как ежедневието ни зависи от избора, който всеки един от нас прави: как точно да го изживее.

След среща с Криси никога не си същият.

А Криси продължава да изкачва стръмната пътека към Мусала (и не само), много бавно, олюлявайки се на патериците, и сякаш с всяка нелека стъпчица нагоре преосмисля моето с вас съществувание.

Кристина Недялкова е на 13 години и спина бифида става причина още на втория ден след раждането си да претърпи първата си животоспасяваща операция за затваряне на гръбначния стълб. Следват много и различни изпитания за нея и сплотеното ѝ семейство. И въпреки че никак не е лесно, Криси свири на пиано, изучава усилено математика и английски, а в ПГ „Константин Фотинов“ в гр. Самоков няма дете, което да не я познава и обича. Тя е основният участник в инициативата „Към Върха“ – деца с двигателни проблеми да бъдат качвани в планината, защото с примера и заряда, който носи, окуражава и подкрепя не само малките деца в колички, но и нас, големите, които уж нямаме патерици, а все ни е трудно. Окуражава да не се отказваме по Пътя и че не е важно дали можеш да ходиш, а дали се развиваш вътрешно на всички нива като човек: подкрепящ, обичащ, любящ…

Поклон!

Юлия Банкова

  В арт терапевтичното пространство “Николай Шмиргела” се продават благотворително картините, вдъхновени от Криси и рисувани с пръсти – акрил и всяко от тях е съпътствано със стих. Платната са на Юлия Банкова и спечелените пари от продажбата им ще подкрепят операции на момиченцето със спина бифида с цел да предотвратят последствия и деформация на други органи в тялото й.

Банкова сметка за дарения e BG20BPBI 79424005838602.

Титуляр: Виктория Христова Недялкова

КАРТИНИ ЗА БЛАГОТВОРИТЕЛНА ПРОДАЖБА

“ЮНИ 2018”

28 ЮНИ – 19ч. – “Криси да стъпи на земята…”

Галерия “Финес” съвместно с Юлия Банкова (арттерапефт) организира благотворителна разпродажба на картини в помощ на Кристина Недялкова, на 13 години с диагноза спина бифида.

Галерия “Финес” гр. София ул. Христо Белчев № 1

СВАЛИ ПОКАНА