НАЧАЛОТО

Някога беше…

Преди…

Живеех. Обичах семейството си. Човекът до мен и до ден-днешен е невероятен – обичащ, раздаващ се, мъдър, подкрепящ и прозорлив. Това е и причината да му се доверя и да създадем и отглеждаме три момичета и едно момче.

Обичах работата си и често се… отъждествявах с нея.

Работех на три места едновременно, за да се доказвам пред себе си.

После създадох Ателието, в голяма степен заради дълга към рода и баба ми и дядо ми, които ме отгледаха

Вярвах във високи, идеални каузи.

Вярвах, че приятелите не те предават, а идеалът е вечен и във всеки момент е редно да му служиш, щом идеята подпомага добруването и благото на малки и големи.

И до днес съм убедена, че истинското добро, онова, което идва от сърцето, „не вдига шум” , защото „обикновеното чудо” се случва, когато Бог незабелязано преминава покрай нас…

После, в един момент от Пътя срещнах… Смъртта и съм ѝ много… благодарна. За мен тя се превърна в посвещение в Живот.

Има една източна мъдрост, която повтарям непрекъснато в този сайт, защото тя е, тази, която ме формира като човек и професионалист: „На живота, който просветлява моя път към истината, аз съм длъжен да помагам във всеки труден миг”.

Как живеем, как се свързваме с живота, е цяло учение, което всъщност е в нас. Когато сме  във връзка със себе си и живеем осъзнато, тогава помагаме и на живота да бъде по-добър и пълноценен. Така и ние ставаме по-добри, а той – по-пълен. Това е една непрекъсната енергийна и събитийна връзка без начало и край, според законите на вселената, които действат на всички нива.

И така се появи Арт терапевтичното пространство като място, където да се срещнем със себе си, да усетим своите, на тялото и психиката си нужди. Място, където да намерим вътрешния си ресурс, за да направим първите крачки да удоволетворим тези нужди и да си дадем сметка кое ни е довело до състоянието на блокаж на много вътрешни нива.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ…